Pogosta vprašanja

 • Dolgoletna tradicija podjetja.
 • Nudimo vam vse na enem mestu:
  Odkup vozil s takojšnjim plačilom, prodajo, ureditev financiranja, sklepanje zavarovanj, svetovanje in pomoč pri uporabi, …
 • Kakovostna vozila različnih cenovnih razredov.
 • Vsa vozila so pregledana, dobro ohranjena, očiščena in pripravljena na takojšnjo uporabo.

Za fizične osebe kot dokazilo šteje veljavna listina, opremljena s fotografijo osebe, ki jo je izdal državni organ. Za pravne osebe pa dokazilo o registraciji pravne osebe in pooblastilo zakonitega zastopnika.

Vlogi za spremembo podatkov o lastniku vozila je potrebno priložiti:

 • zadnje prometno dovoljenje,
 • dokazilo o spremembi lastništva vozila (račun, kupoprodajna pogodba, darilna pogodba, sklep o dedovanju)
 • dokazilo o sklenjenem zavarovanju avtomobilske odgovornosti;
 • veljavni osebni dokument stranke
 • dokazilo o poravnani letne dajatve za uporabo vozila v cestnem prometu
 • dokazilo o tehnični brezhibnosti vozila, če to ni razvidno iz evidence registriranih vozil

Spremembo lastništva se opravi na predlog dosedanjega lastnika (fizična oseba se izkaže z  veljavnim osebnim dokumentom, pravna  pa z dokazilom o registraciji pravne osebe in pooblastilom zakonitega zastopnika).

Uporabnik vozila oziroma imetnik pravice uporabe vozila je lahko samo oseba, ki ima veljavno vozniško dovoljenje za to kategorijo vozila. Lastnik vozila, ki nima veljavnega  vozniškega dovoljenja,  določi uporabnika vozila. Tako lastnik, kot uporabnik vozila gresta skupaj na registracijsko mesto, kjer se z osebnim dokumentom identificirata in podpišeta soglasje. Vozilo je registrirano na lastnika, poleg njega je v prometnem dovoljenju vpisan tudi uporabnik, ki je odgovoren za vsa dejanja storjena s tem vozilom, kjer ni bil ugotovljen dejanski voznik vozila.

Serijske registrske tablice so vezane na vozilo, zato ob spremembi lastništva lahko ostanejo na vozilu oziroma jih obdrži novi lastnik. Z enega na drugo vozilo se jih ne da prenesti. Tablice z izbranim delom oznake (po naročilu) pa so vezane na osebo-EMŠO, ki jih lahko posameznik prenaša z vozila na vozilo.

Avto ni stvar, ki bi jo kupili mimogrede na poti domov. Pomembna je opravljena raziskava trga. Pokličite  ali obiščite več trgovcev z osebnimi vozili, brskajte na internetu ter družbenih omrežjih. Večje število pridobljenih ponudb prinaša boljšo oceno razmer na trgu. Opremljeni s podatki boste uspešnejši pri pogajanju o znižanju cene pri različnih ponudnikih. Bistvena je premišljena in prava odločitev.

Dodatni stroški so odvisni od samega vozila, lahko samo omenimo, da sem spada obvezno in kasko zavarovanja, registracija vozila, tehnični pregled, če je le ta potreben, servisi, nakup pnevmatik  in drugi. Končna cena bo hitro narasla.

Ste se v mladosti zaljubili v določeno znamko avtomobila? Pri nakupu odmislite simpatijo. Postavite na prvo mesto vaše potrebe in finančno zmogljivost. Vprašajte se, zakaj vam bo vozilo resnično služilo?  Športni avto vam pri vožnji na vikend, do katerega vodi makadamska cesta, ne bo služil najbolje. Preverite tudi, ali si boste določeno znamko lahko privoščili. Več pozornosti namenite tehničnim karakteristikam kot prestižu znamke.

V (bližnji) prihodnosti načrtujete družino? Potem majhen avto ne pride v poštev. Že zaradi praktičnosti. Otroška oprema zavzame kar nekaj prostora. Bo voziček šel v prtljažnik? Enako nepraktični so avti s tremi vrati, saj lupinice z dojenčkom ne morete enostavno namestiti na zadnji sedež. Na drugi strani boste imeli s prevelikim vozilom višje stroške. Enoprostorno vozilo bo v primeru mestne vožnje prineselo dodatne stroške. Preglavice vam bo lahko delalo vsakodnevno parkiranje v ozkih mestnih ulicah.

V Sloveniji so najbolj zaželene oz. iskane znamke avtodomov:

Adria, Hymer, Carthago, Dethleffs, Buerstner, Rapido, Laika, Elnagh, Euramobil, Hobby, Mobilvetta, Roller Team, Carado, Knaus, Reimo, Rimor, Sun Living, Sunlight,….

To je pogosta dilema med znanci, prijatelji, na družinskih ”sestankih” in spletnih forumih. Pravilnega odgovora ni. Nakup novega oziroma rabljenega vozila ima svoje prednosti in slabosti. Glavna prednost pri nakupu rabljenega vozila je nedvomno cena, medtem ko so slabosti povezane s tehničnimi lastnostmi, kot so varnost, morebitne napake ali okvare … Na drugi strani novo vozilo nudi moderne varnostne sisteme, a je dražji, vrednost pa mu hitro pade.

Vsekakor. Financiranje vozila je za tuje državljane na voljo v obliki leasinga z najmanj 20% pologom, ki je obračunan od prodajne cene vozila. Doba financiranja ne sme presegati dobe bivanja, kar velja samo za tujce z začasnim bivanjem (v primeru, da imate urejeno bivanje v Sloveniji za 1 leto, ne morete dobiti financiranja za 2 leti). Tujci s stalnim bivanjem lahko pridobijo tudi najdaljšo dobo financiranja – to je 60 mesecev oziroma 5 let, oziroma starost vozila in doba financiranja skupaj ne moreta presegati deset let. Na primer, če je avto star šest let, je najdaljša doba financiranja štiri leta.

Kredit preko banke, leasing preko leasing hiš, prodajo na obroke katero ponujamo mi.

Seveda. V kolikor se pri nas odločite za nakup vozila in starega ne potrebujete več, vam ponujamo možnost, da vaše vozilo vzamemo v račun ali ga odkupimo. Vozilo si moramo predhodno ogledati, zato predlagamo, da se z vašim vozilom oglasite pri nas, kjer se bomo natančneje dogovorili o ceni in postopku odkupa.

Odkupujemo tudi vozila, ki so še na leasing. Poplačamo neodplačani del leasing hiši in vam preostanek vrednosti vozila.

Ko se odločite za nakup vozila, vas vodimo skozi celoten proces prenosa lastništva  oz. registracije. Osnova za prepis vozila je račun o kupljenem vozilu. V primeru, da ima vozilo veljaven tehnični pregled, se (po želji) skupaj z vami odpravimo do najbližjega ponudnika registracije vozil, kjer opravijo ves postopek prepisa vozila oz. registracije. Tam se predloži račun, osebni dokument in zavarovalno polico, v kolikor imate že sklenjeno, če le-te še nimate, lahko zavarovanje vozila opravite tudi tam, saj večina ponudnikov registracije nudi tudi zavarovanje vozila. Nato se opravi postopek spremembe lastništva in registracije vozila. Ob registraciji se plača cestni sklad oz. letno dajatev, dve novi tablici (po potrebi, če stare niso deponirane), spremembo lastništva, tehnični pregled (v kolikor ni veljaven) in zavarovanje (v kolikor le tega še nimate sklenjenega).

Vsa vozila, ki jih kupite pri nas, imajo mesečno garancijo ali podaljšano GSV garancijo, za katero se dogovorimo ob samem nakupu.

Pogosta vprašanja o opažanjih med vožnjo

Zelo verjetno je, da imate neuravnotežena kolesa ali da so platišča zaradi poškodb skrivljena.

Najverjetneje so krive zavore, neenakomerno obrabljeni ali zviti diski.

Vzrokov je lahko veliko, eden od teh je, da so se vam vbrizgalne šobe ne delajo pravilno. Eden izmed vzrokov je lahko tudi elektronika ali nastavitve.

Potrebno je narediti optiko vozila – nastavitev stekanja koles.

Velika verjetnost je, da zavore delujejo neenakomerno, zato je obvezen podroben pregled celotnega zavornega sistema.

Vzrokov je lahko veliko, velika verjetnost pa je, da so izrabljene svečke oziroma vžigalni kabli, elektronika vozila…

<p><strong>Lož commerce d.o.o.</strong><br/> Trgovina z avtomobili, avtodomi in motorji!<br/> Kovaška cesta 29b 3214 Zreče</p>
031 250 040
03/759 0320

<p><strong>Lož commerce d.o.o.</strong><br/> Trgovina z avtomobili, avtodomi in motorji!<br/> Kovaška cesta 29b 3214 Zreče</p>
031 250 040
03/759 0320